onsdag 18 december 2013

Julveckan...

Så har ytterligare en vecka passerat och jag har nästan glömt vad vi gjort...
Jo... förra veckan hade vi avslutning med öppna förskolan och deras musiklek. Avslutningen började i kyrkan med ett litet julspel och sånger för att sedan fortsätta i öppna förskolans lokaler som vanligt. Ellen tyckte om kyrkrummet och vi tog en extra runda runt för att spana in små krumelurer, ljus och annat spännande. Mest spännande under julspelet var kanske den uppstoppade åsnan som säkert fick sig både en klapp och kyss!

 
På BVC hade vi tema "säkerhet". Så viktigt att bli påmind om hur man ska försöka få ut saker som små barn fått i halsen. Förutom på en docka, fick också Ellen fungera som statist då BVC-Carita visade hur man håller och vänder barn som ska få ut det som fastnat.
Hemma känner vi verkligen att det är hög tid att barnsäkra. Har nu plockat undan diskmedel och andra rengöringsmedel från de nedre köksskåpen, soffbordet har fått hörnskydd och golvlampor har fått flytta ner till källaren. Förutom att snart också fallsäkra bokhyllorna bör vi göra något åt TV:n. Blev påmind om att en platt-TV väääldigt lätt ramlar om den inte är fast på väggen. Usch usch så mycket som kan hända!

På hemmafronten har vi också haft adventsfika med respektive familjer. Trots att båda brorsbarn och min bror och svägerska saknades var vi 10 vuxna samt en liten tomtenissa som fick fullt fokus. Mysigt att bjuda hem till oss då vi annars kommer att vara på resande fot så gott som samtliga juldagar.
Kul att baka och ännu bättre när man får hjälp att äta upp det!

 
För att kunna förbereda adventsfika är det bra att sova lite innan. M tog på sig det "tunga" avsvaret att få Ellen att somna. Alla tre nöjda!
 
Jag och Ellen har också varit till Uppsala för en jullunch med bästa vännerna och sedan övernattning hos föräldrar. Det är fortfarande så lyxigt att kunna åka iväg en vardag och förena nytta med nöje. Ellen var inte i topp i sitt humör och två nätter i rad har varit väldigt oroliga. Natten till tisdag hade hon nog feber och sov sämre än vad hon någonsin har gjort. Natten till idag var bättre även om hon vaknade flera gånger och var olycklig. Jaja, hon hade ändå "hyfs" att sova fram till niotiden vilket även gav mig en chans att vakna någorlunda utvilad.

Idag har vi ätit tomtegröt och skinksmörgås på mitt jobb. Ellen var åter i toppform och smilade upp mer än vanligt. Jag visade henne föräldravåningen där vi sov våra första nätter ihop men tydligen kände hon ingen särskild samhörighet just där. Träffade också två av de läkare som ansvarade för Ellen de första dygnen. Vi kunde samtliga konstatera att det var väldigt längesedan hon låg där med sond och andningsstöd.

Av olika anledningar gick jag igenom lite av de första bilderna på Ellen. Syftet var att ta fram bilder på en liten och nyfödd dotter. Vi har många fina där hon ligger och sover i sitt babynest hemma och de från sjukhuset.... ja, de är ju förknippade mer med sjukhus och vårdavdelning än med BB och förlossning. Hur som helst, blev valet av bild ändå en där vår lilla tös ligger i sjukhusets säng med både sond och bandage. Bilden ser kanske inte lika fridfull och "BB-lycklig" ut som många andra. Men, den är verklig och världens finaste ändå!



Men, åter till julveckan... Jag tror att vi ligger bra till; allt är bakat, en skinka ska inhandlas och griljeras och en ny sats laktritsfudge ska få puttra på spisen. Julklappsinköpen är nästan klara och till helgen kommer sista julpyntet och granen fram. Vad mer behövs? Julmust, tända ljus och julmusik - check!
Just ja, vi har ju även hunnit med julmarknad i Högbo Bruk. Inte bästa decemberväder men plus i kanten för mindre folk (= mer plats till barnvagn). Ellen vägrade prompt att gömma sig under regnskyddet.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar