fredag 20 december 2013

Passar på..

... att vara sjuk innan jul!
Lillan är återigen förkyld, dock lite annorlunda denna gång jämfört med tidigare. Det började med orolig sömn och ett otroligt rossel i luftrören. Hon låter som hon levt på whiskey ett par veckor ungefär och man önskar så att man kunde hjälpa henne att spotta ut det hostslem som hon kraxar fram. På grund av hostan blir såklart nätterna påverkade. Nästan varje timma vaknar hon av att hon hostar, ibland går hon och jag upp, sitter uppe en stund för att sedan slockna på nytt. Ibland hjälper det att stoppa tillbaka nappen och det verkar som att hon själv helst vill sova på sidan. Har pallrat upp med extra höjd under hennes huvud för att lindra lite. Idag rinner också snoret och att torka rinnsnor är ungefär lika poppis som att ge nässpray för den täppta näsan. Morgonens temp på 38,2 får väl också räknas som feber.

Men, mitt ibland detta, är hon ändå lysande glad och nöjd då hon är vaken! Skönt att det hela inte påverkar henne mer än så men man vill såklart ändå att hon ska må bra, sova bättre och  slippa den rinnande näsan (och den jagande mamman med näsdukar).

Angående feber förresten, bör hon få Alvedon även vid en förhöjd temp på 38 grader, trots att hon är rätt pigg? Jag kommer ihåg att jag som liten fick påstrykt Vicks på bröstet. Vet inte hur mycket det lindrade men det luktade i alla fall gott. Finns sådant fortfarande och får man stryka på sådant på spädbarn?

Jaja, idag tar vi en hemmadag och försöker kurera dotter så gott det går. Sedan håller vi tummarna för att både hosta, snor och feber sticker iväg fort som sjutton då julfirandet börjar redan på söndag.

Apropå jul, igår träffade Ellen jultomten. Jag är förvånad att hon inte drog honom i skägget. Ikväll ska vi ställa fram julgranen. De extra fina kulorna får ligga kvar i kartonger i år men annars kör vi nog all in och håller tummarna för att granen får stå kvar en vecka. För min del kör vi gärna julgransplundring redan innan nyår.
Valbotomten med Ellen
 
Årets nya julgransprydnad. Snöglob med Ellens namn.

3 kommentarer:

  1. Fina Ellen, lilla skruttan! Hoppas du och din kusin mår bättre snart! Åh vad vi ska mysa i jul, Liv längtar efter dig.
    Skönt hon är så glad när hon är sjuk, Liv har varit "omöjlig" i en vecka och det är bara tårar och skrik :(
    Gällande alvedon, jag hörde från två nu att BVC hade sagt att under 38,5 (om jag inte minns fel) ska man försöka låta bli alvedon då baciller myser till extra när tempen sänks tros att man är sjuk. Hm konstig mening men hoppas du förstår. Vi körde på alvedon flera ggr men tog endast över 38,5 när vi hört detta, eller självfallet om man märker de har ont, besväras och behöver få ro.
    Hoppas våra älsklingar mår bättre snart!
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Då fortsätter jag att lita på lite mammaförnuft, tack Malin!
      Liv får krya på sig, ses på annandagen, kram!

      Radera
    2. Ge henne om hon verkar besvärad, har de ont av något kan det ju vara skönt för dem att få ro med alvedon. Så tänker vi iaf.
      Kram

      Radera