söndag 7 juli 2013

White Guide-sommar

Som sagt, vår sommar är minst sagt oplanerad. BVC-besök och ett kommande bröllop är väl de enda fasta datum och tider som vi har. Och vi har det bra. Dagens högsommarvärme bjöd på skugghäng i en park inte långt härifrån. Pappan stannade hemma och tittade på F1 medan jag och dottern slog oss ner på en soldyna under träden. Ellen tittade fascinerat på himlen och de susande träden och tillsammans lyssnade vi på barnsånger på Spotify.

Under veckan som gått har vi njutit av fint väder på lite olika serveringar, bland annat Wij trädgårdar i Ockelbo och Hedvigs trädgård (Annas café) här i Gävle. På Wij åt vi smarrig buffé med goda salladsblandningar, röror, bröd och varmrätter. På Hedvig inmundigades goda smörgåsar. Båda matställena är med i White Guide som rekommenderade ett besök. Båda ställena är absolut värda sina besök, inte minst för den mysiga miljön. Vips, har vi också kommit på ett tema för sommaren: vi ska besöka lite olika caféer och restauranger som är rekommenderade i White Guide! Då vi liksom gillar att hänga med vår dotter men ändå inte har lust att störa andra gäster för mycket, satsar vi nog i första hand på lite barnvänliga ställen där vi kan äta sen lunch/tidig middag och sitta ute. Nästa vecka ska vi nog testa Växbo krog utanför Bollnäs och lite senare i sommar Axmar brygga och något ställe i Dalarna.

I Wij trädgårdar odlas bland annat morötter och gulbetor som Matildas (Gävles bästa krog enligt White Guide) andvänder.

Mina fina!

God lunchmacka på Hedvigs trädgård. På helgen har de även brunch. Den såg ju väldigt smarrig ut, men får bli att testa en annan gång.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar