fredag 26 juli 2013

One of those days...

Vi alla har dem, somliga fler än andra. Jag har dem sällan. Men idag är en sådan dag. En sådan dag då man önskar att man bara kunnat ligga kvar i sängen. I ett svalt sovrum.
 
Vi har det varmt idag. Varmt och skönt kan man väl säga även om en dag på stranden säkert varit ännu bättre än var vi hållit hus under eftermiddagen. Vi började med en långpromenad i ett friluftsområde. Mycker skönt att gå under svajande träd där solen tittar igenom så där lagom mycket. Många backar vilket också gjorde promenaden till dagens träningspass. Ellen sov gott i vagnen medan mamman och pappan svettades. Än så länge var livet toppen. Sen började små helveten ett efter ett.
 
Under storhandlingen bajsar Ellen så pass illa att det rinner på ryggen och lämnar fina fläckar på lakandet i vagnen. Lösning: vira in lilla sessan i en filt för att inte smeta ner babyskyddet och sedan bege oss hemåt. Var mycket nöjd över frottéplasten som trots allt skyddat madrassen och glad över snabb tvättid som genast tog hand om smutstvätten! Åter frid och fröjd och en förhoppning om att lägga sig i solstolen en liten stund..
 
Ellen nöjd med blöt handduk på huvudet!
 
Hemma sätter vi igång diskmaskinen för att en halvtimme senare inse att fanskapet läcker ut vatten på golvet!! Spenderar både en och tio minuter för att få loss den snygga list som sitter framför både diskmaskin och övrig köksinredning. Intressant att se smutsen och bara tröttsamt och svettigt att se vattnet som lagt sig som en mindre pool. Tack och lov verkar vi väl ändå ha upptäckt det i tid då det inte verkar som att vattnet hunnit sprida sig under golvet.. Ellen vaknar, är hungrig och trött och gillar inte alls att båda föräldrar ägnar mer tid åt att skydda golvet än att ta hand om henne.
Inte kul när vatten läcker. Inte kul att handdiska.
 
 
Vår arbetsledare är inte nöjd över att vi tar sådan tid på oss att torka..
 
Ellen får mat och sätts sedan i sin pappas knä. Inte långt därefter hörs ett FAN! Ellen har bajsat på sin pappa!
 
Som sagt, små helveten (vissa givetvis mindre än andra) har genomsyrat vår eftermiddag. Vad ska man säga? Vi hade i alla fall tur med vädret... Nu räknar jag med att kvällen kommer bli fantastisk. Vi ska grilla på balkongen, smutta på varsin mojito och kasta tärning om vem som tar hand om kvällsdisken!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar