tisdag 4 februari 2014

Borta bra men hemma bäst

 
Vi har haft en härlig vecka i Förenade Arabemiraten! Fyra dagar på strandhotell i Adu Dhabi och sedan tre dagar i ett pulserande Dubai.
 
Självklart ska jag inte sticka under stolen med att det såklart är jobbigare att resa med barn än att resa enbart som två vuxna. Och självklart, glömde jag nagellack. Och vet ni vad, det gick hur bra som helst! Hade jag åkt utan barn hade jag helt klart haft med mig mer kläder och skor till mig själv, nu tog ju liksom lite andra prylar plats. Men, allt det viktiga var med och det var väldigt spännande att vara på vift men en liten tjej!
 
Om vi börjar med flygresan... Bara "ifall att", gav vi Ellen näsdroppar innan start och landning. Vid start sov hon som en stock och resterande 6 timmar varvades med att sova och vara nöjd och vaken. Hur man skulle amma i samband med start fattar jag inte riktigt. Jag menar, barnet måste ju sitta framför en tittandes framåt och då är det inte så lätt att hiva fram ett bröst. Nåja, erbjöd välling i flaska men Ellen hade inget intresse av att äta. Att sitta på flygplan är ju trångt i vanliga fall och det blir ju inte mindre trångt med ett barn framför sig. Klurigast var kanske att äta. Tur nog hade vi en kvinna bredvid oss som erbjöd att hålla i Ellen medan vi åt. Det fungerade alldeles utmärkt; Ellen tittade på oss och resenärer runt omkring medan vi kastade i oss maten. Som "tack" viftade hon ut lite av Magnus vin som hamnade på kvinnans karl (som då bytt plats med kvinnan). Nåja, sådant får man ta på charterplan där barn vistas. Under landning var Ellen vaken men sa inte ett pip. Gnäll kom först på transferbussen. Med all rätt.
 
Nåja, i Abu Dhabi hade vi det alldeles ypperligt. Ett gigantiskt stort hotellrum där Ellen lyckligt kunde krypa omkring efter en dag i barnvagn och/eller parasoll och pool. Hotellpersonal var mycket barnkär och "Hellooo baby" med tillhörande som klappar på kinder, händer och hår upprepades många gånger varje dag. I början var Ellen lite skeptisk men tyckte nog sedan om den uppmärksamhet hon fick. Små pojkar skickade slängkyssar och ett par ville fota henne.
Poolområdet var fint och även om vi inte hade jättemycket tid att hänga vid poolen blev det såklart några dopp för oss allihop. I barnpoolen tyckte Ellen om att spatsera runt och skvätta vatten på sig själv och andra.
 
Finfin UV-dräkt som gjorde att vi inte behövde ta för stora strider kring insmörjning. Ellen är lika blek nu som för två veckor sedan vilket väl är ett gott betyg! Hade också på henne Tassas mockasiner. Med gummisula fungerade de riktigt bra att spatsera omkring på både stenplattor och i poolen.

 

Lycka är att slippa ytterkläder!

Så nöjd med vår vagn som har en stor suflett.

Nästa lika roligt som att bada var att mysa under palmbladen och spana på folk.

Varken Abu Dhabi eller Dubai är gjort för promenader utomhus men en liten strandpromenad hittade vi på för lunch. Ellen fick provsmaka sitt första pommes frites men var mer intresserad av den medhavda gröten.
 

I Abu Dhabi hann vi, förutom lite poolhäng, med besök till världens tredje största moskeé samt toapaus på Emirates Palace. Emirates Palace är ett lyxhotell i högsta klass som till och med har en guldautomat! Om vi varit kaffesugna hade det gått utmärkt att beställa in en cappucino toppad med bladguld.
En eftermiddag hängde jag och Ellen själva då M passade på att besöka F1-banan inte långt ifrån där vi bodde. Vi tog istället en lunch vid poolen och låg sedan och småsjöng under parasollet - så mysigt!


Dubai då... galet många skyskrapor och galet mycket trafik. Ett tappert försök att åka tunnelbana fick snabbt avstyras då det inte fanns en chans till att få plats med barnvagn. Taxi fungerade dock fint och var dessutom billigt. Bara lite läskigt. Ingen barnstol för Ellen, mycket tutande, sällan blinkande och femfiliga vägar. Ja, ni förstår, det kändes alltid skönt att få betala och kliva ur.

I Dubai hann vi med och besöka deras kända guld- och kryddmarknader samt givetvis deras galet stora köpcentra med skidbacke, akvarium och ishockeyrink. Lite shopping till lillan förstås men faktiskt inget till mig själv. Med köpcentra som är så stora blir man lite tagen och för att över huvud taget ta sig igenom alla delar, gäller det att gå förbi många butiker.

På 124:e våningen på idag, världens högsta byggnad - Burj Khalifa.

Far och dotter utanför Burj Khalifa och världens största köpcenter, Dubai Mall. Många världsrekord i denna stad.
 
 
Summa sumarum är vi mycket nöjda med resan. Resmålet passade bra för att resa med barn och då vi hade halvpension var det rätt skönt att vara på plats på hotellet kvällstid. Maten var fantastisk bra trots att det var buffé då temat var olika för varje kväll. Ellen åt mestadels den medhavda maten men smakade också lite arabiska röror, fisk, frukt, pannkakor och bröd.
 
 
Men, snöslask till trots, det är skönt att vara hemma!

1 kommentar:

  1. Så fantastisk att kunna "följa med" på er resa. Ni verkar ha haft det mycket bra och Ellen har varit på sin första utlandsresa. Underbara foton på en underbar finaste Ellen ja ni är ju också fina. Kan tänka mig att det är en stor kulturell skillnad och arkitekturen mycket flott. Jag måste säga att moskén ser mycket vacker ut.
    . Bästa är att ni åter är på svensk mark och välbehållna. Kram och tack för alla fina hälsningar och bilder /mapa

    SvaraRadera