torsdag 27 september 2012

Detta med att resa

Lagom lång flygresa till Berlin var ett utmärkt sätt att testa graviditet och resande! Stödstrumporna lämndes dock hemma...

Att vara i en storstad är ju rätt jobbigt. Oavsett om man är gravid eller inte. Det är mycket folk, många promnader, mycket man vill se och hinna upptäcka. Att vara i storstad var rätt jobbigt även denna gång men vi drog absolut ner på tempot. Vi tog många dryck- och matpauser och såg till att ligga och vila en stund på hotellrummet innan det var dags att gå ut och leta middagsställe. Kvällarna blev heller inte särskilt sena och vi sov mellan 8-9 timmar per natt - så skönt!

Gravidsymtomen var inte särskilt uttalade, bara lite illamående och trötthet såklart. Kände mig måhända svullen i fötter och fingrar efter en dags promenerande men hade säkert gjort det även utan Bubblan i magen.

Att springa runt i affärer var inte så kul. Och det var en STOR skillnad. Jag älskar affärer och att få shoppa och unna mig lite extra på semestern. Visst handlade jag några småprylar men lusten att kolla i affärer infann sig inte, till M:s glädje skulle jag tro. Jag kom också till insikt att det för tillfället inte är så kul att handla heller. Lite over-size klänningar och tröjor går ju bra men att köpa byxor och kjolar i vanlig storlek är ju rätt onödigt och jag är ännu inte i behov av några gravidkläder. Jaja, får väl komma igång med gravidshoppande vid ett annat tillfälle.

En annan lite jobbig sak var det här med maten. Hemma är det ju så enkelt att veta hur gammal skinkan är, om köttet varit fryst eller inte, om osten är pastöriserad och nyförpackad eller inte. I Berlin var det mycket svårare och jag kände mig ganska hämmad då det gällde att beställa mat. Tyskar är ju rätt förtjusta i olika korvar och många frukostsmörgåsar innehöll brieost och mozarella. Så ja, lite knepigt med maten blev det allt. Däremot dryck, åh så gott med Apfelschorle! Apfelschorle är en blandning av äppeljuice och bubbelvatten och en ack så god törstsläckare. Känns också bra att det är ca hälften så kaloririk som vanlig läsk och juice (är ju liksom hälften vatten) och var ett mycket bra alternativ till ölen.

Åter på jobbet och är inne i vecka 10. Drömde härom natten en mardröm om att jag inte var gravid på riktigt utan att det var hormonrubbningar som gjorde att det "såg ut" som att jag var gravid och som också gav mig symtomen. Vaknade kallsvettig och väldigt tacksam över att det var morgon!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar