söndag 3 mars 2013

Målbilder och survival kit

Det gäller att må så bra som möjligt. Det är lättare att må tipptopp när kroppen är lättare, magen mindre och krämporna färre. Samtidigt innebär ju varje tung, stor och lite smärtsam vecka att veckorna och dagarna  närmar sig orsaken till varför man pustar.
 
I gravidböckerna skrivs det om att ha en målbild inför förlossningen.  Jag har lite svårt för det här med andningsträning, visualiseringar och avslappning. Men visst, jag förstår poängen. Hade inte vår skidstjärna Johan Olsson haft en målbild inför sitt fantastiska femmilalopp hade han nog inte vunnit. Och såklart har han tränat både att andas och slappna av. Men, min målbild handlar inte om att bli världsmästare på att föda barn , jag önskar mig bara en frisk unge.
 
Min målbild får därför symboliseras av min lilla ljusstake. Målbilden handlar om att ha fokus under förlossningen,  att ha förnuft att lyssna på experterna som jobbar där, att vara förberedd på att det kommer ta lång tid och jag har ingen alls ambition av att vara någon slags urmoder som ska klara mig utan allt var smärtlindring heter. För, varken smärta, smärtlindring eller tid kommer att ta ifrån mig glädjen över att ha blivit med familj.
 
I helgen var vi i Falun, Bubblans "födselort". Våra vänner bor faktiskt på samma gata som IVF-kliniken om än ganska många kvarter bort. Det var lite märkligt att dra ner rullgardinen för kvällen, titta ut över Åsgatan och konstatera (såklart på väldigt labmässigt sätt) att Bubblan har 2 små frysta syskon några hundra meter bort...
 
Efter helgens erfarenheter av trög mage, halsbränna, ryggont och svällda fötter är jag tacksam över mitt lilla survival kit:
Gigantiska mammatrosor som täcker hela magen, stödstrumpor som räddar svullna fötter och ben, bäckenbälte som gör foglossningsbekymmer till ett betydligt mindre problem än vad det kunde vara, Stretchmark-olja för att förhindra bristningar, intimolja för att smörja torra slemhinnor, Movicol mot förstoppning, Zyloproct mot hemorrojder samt mitt senaste inköp, Gaviscon mot halsbränna. Andra bra saker är många kuddar i sängen, långt skohorn, gymkort och soffan.
 
Jag är en material girl, men utan glamour. Tacksam för mina prylar.  
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar