tisdag 21 januari 2014

Morgonstund och korta nätter

Andra koppen kaffe är uppdrucken och det blir nog en bra dag idag också. För dagarna brukar vara bra. Ellen går på ständigt nya upptäcksresor runt om i lägenheten och kryper gärna iväg både till hallen och undersöker sulor och under köksbordet för att pilla på stolsbenen. Senaste dagarna har hon också blivit riktigt skicklig på att gå mellan våra ben och vi har helt klart för en föraning om hur ryggarna kommer att må när det blir mer och mer träningsgång.

Men vad hände med nätterna? Igår natt vaknade hon varje timma! Vissa gånger räckte det att rätta till nappen men flera gånger fick jag ta upp en ledsen tjej och vyssja om henne i soffan. Gav henne bröstet 2-3 gånger. Puh.. Blir sedan irriterad på mig själv då jag inte kan somna om utan ligger vaken och nästan "väntar" på att hon ska vakna nästa gång. Jaja, man blir i alla fall duktig på att solla bort sådant som man absolut inte måste göra på dagen.

Natten som just varit, har varit bättre om än inte bra. Ellen somnade först efter halv tio igår men var strålande glad och nöjd tills dess att hon slocknade. Vid midnatt gick vi upp första gången och sedan blev det ytterligare två pass i soffan. Kunde själv somna om bättre och fick i alla fall sova två timmar i sträck vid ett par tillfällen så får väl vara nöjd med det. Tidigt i morse när hon vaknade gav jag henne en flaska välling istället för bröstet då jag inte hade så mycket att erbjuda efter en natts snuttande. Ellen somnade om, men inte någon längre stund. Alltså, trots sen kväll och halvtaskig natt är vi nu uppe med tuppen även idag.

Orsak? Jag tror verkligen inte att hon är sjuk och mår dåligt för då borde hon ju vara ledsen och orolig även dagtid, eller? Utgår istället för att det har med hennes ålder och utvecklingsfaser att göra. Kanske borde vi göra något åt kvälls- och nattrutinerna men känns lite onödigt att påbörja detta innan den stundande utlandsresan som i sig medför ny tid och ny miljö.

Utlandsresan ja... idag är det mycket förberedelser och packning på schemat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar