lördag 10 augusti 2013

365 och 3

Igår var det precis 1 år sedan vi spända åkte till Falun för att få ett litet litet befruktat ägg återinsatt. Kommer fortfarande ihåg hur nervös jag var på förmiddagen. Falun skulle ringa om det upptinade ägget inte hade överlevt själva upptiningen. Och telefonjäveln ringde ju också. Som tur var, handlade samtalet om att förskjuta besöket med ca 15 minuter och inte om information att bubblan inte överlevt. Besöket gick så snabbt och sedan satt jag och knep ihop benen hela bilresan hem.

"Helt naturligt" vs "tillsatser" - en sak är säker - allt var inte bättre förr. Tack naturvetenskap och envisa forskare.

Än så länge talas det ju inte sådär jättemycket om ofrivillig barnlöshet, fertilitetsutredningar och IVF. Det är mycket hysch hysch men när jag såhär efteråt berättar för människor att vår lilla Ellen är tillverkad med teknikens under så är det förvånansvärt många som antingen själva gått igenom utredning eller som känner någon som har det.
När Ellen blir större ska hon självklart få veta hur hon har kommit till, det får väl liksom bli två olika blommor-och-bin-berättelser. Och jag tror att om 10 år pratas det betydligt mer öppet om ofrivillig barnlöshet än vad det görs idag.

Hur som helst, idag är i alla fall en ytterligare speciell dag - Ellen blir 3 månader gammal! Än så länge firar vi med färska snittblommor, ett nystädat hem och mycket sång på lekmattan. Och ikväll kommer nog mamman och pappan att skåla i något gott medan lillan får fortsatt "all you can eat" från valfritt bröst!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar