torsdag 8 augusti 2013

Regn!

Jag vet, man ska inte glädjas över att sol och värme försvinner men jäklars så skönt det varit att inte svettas idag. Eller i och för sig, svettades på gymmet men det är ju en annan sak. I natt ser jag fram emot att få småfrysa lite i lakanet! Sen kan det såklart få fortsätta att vara fint väder, men 25 grader, sol och hög luftfuktighet - det kan vi väl spara på ett tag framöver.

Nåja, förutom visst väderomslag tickar vardagen på. I tisdags åkte jag Ellen till Stockholm med kära mor/mormor. Tågresan gick utmärkt; Upptåget mellan Gävle och Uppsala och sedan vanligt SJ-tåg mellan Uppsala och Stockholm. SJ-tåget var ju inte alltför anpassat till barnvagn och jag var glad att inte behöva styra runt och rodda ensam. Behövs nästan en extra person för att kunna springa in i en vagn och kika om det finns nog med utrymme innan man bär upp vagnen för trapporna.

Hur som helst, Ellen passade på att sova lite på tåget för att sedan nyfiket se sig om i storstaden. Hon blev också bortskämd av sin mormor genom att få bli buren och på så vis se än bättre än hon kunde i sin vagn. Jag ska nog börja att använda vår Babybjörn lite mer och särskilt nu när jag tror att Ellen klarar av att sitta framåt. För nyfiken är hon.
Stockholm bjöd på strålande sommarväder och dagens spenderades i några affärer och med promenad på Djurgården. Jag premiäråkte rulltrappa med Ellen och barnvagn och lyckades också byta två välfyllda bajsblöjor i vagnen i brist på skötbord och toaletter. Känns skönt att vara självständig!
Ellen i leksaksaffär - köpte maracas!
 
Ellen och mormor i ABBA-muséets presentshop


Ellen gillar Stockholm!
 
 
Just för att Ellen är så pass nyfiken försöker jag se till att vi har vilodagar hemma också. Vet inte om det spelar någon roll, men jag tänker mig att hon behöver vila från nya intryck och få en chans att "ta igen" sömn som hon inte tillåter sig då det händer för mycket.
 
Vardagarna hemma ser relativt likadana ut: mellan matningar och sovstunder (sovstunder kan variera rejäääält i både antal och längd) har vi alltid en lekstund på lekmattan. På mattan leker vi lite med leksaker och sjunger. Då Ellen varit lite skeptisk till att ligga på mage ser vi nu till att hon får träna på att ligga just på mage varje dag och det går minsann allt bättre. Igår gick hon för första gången från att ligga på mage till att rulla tillbaka på rygg! Eftersom magliggandet verkar gå allt bättre ska jag göra ett nytt försök att lägga henne i babygymmet som har fina grejer att "se ner på".
I babysittern och i "elefantfotöljen" (= min amningskudde som nu fungerar fint som sittstöd) kan Ellen underhålla sig själv en stund vilket ger mig lite tid till att diska, plocka fram mat, äta, gå på toa etc. Även spjälsängen fungerar faktiskt riktigt bra som barnvakt. Viker jag tvätt, klär på mig, bäddar eller allmänt plockar kan hon ganska nöjt ligga kvar i sin säng och antingen spana på vad jag gör eller kika på sin mobil. Men självklart, uthålligheten är fortfarande inte lysande utan det gäller att byta aktivitet ganska så ofta. Promenaden brukar ofta bli efter lunch, ibland somnar hon, ibland inte. Vad gör vi mer? Eftersom fröken nyfiken tycker det är väldigt spännande med TV, försöker jag att inte ha den på för mycket på dagarna utan hellre ha musik i bakgrunden.
 
Imorrn är det fredag igen - härligt att ha familjen samlad på heltid igen! Är sugen på att köpa hem blommor från torget, laga laxfärsbiffar och kanske efterrätt - gäller ju att skilja på vardag och helg även om man hänger hemma varje dag.
 
Imorgon är också en speciell dag, man skulle kunna säga dag 365... Och på lördag, då fyller vår fina bubbla 3 månader - ett kvarts år!
 
 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar