söndag 10 november 2013

Intensiv och innehållsrik helg

Förutom 6-månadersfirande och fars dag-firande har helgen varit så mycket. Som föräldraledig där dagarna förvisso är fyllda, är ju tempot trots allt relativt lugnt. Helgen som passerat har varit allt annat.

Egentligen började den väl redan natten till fredagen då Ellen sov mer oroligt än vad hon normalt brukar. Smågnällig nästan hela natten vilket innebar ovanligt lite sömn för mig. Nåja, dagen fortsatt med lite missnöjd dotter och det var lite svårt att känna in det festhumör som kvällen ändå krävde. Sex koppar kaffe senare kom M hem som avlösning, håret var fönat, naglarna målade, paljettkjolen på och plånbok fick flytta över från skötväska till en nätt liten handväska.

Landstinget Gävleborg firade 150 år med stor galafest i Sandviken. Trerätters middag för 2400 personer och underhållning från Kalle Moraeus, Maria Möller, Andreas Weise, Nanne Grönwall och Brolle. Förutom lite vin och bubbel bjöd kvällen på dans vid bord och scen och en väldigt trevlig kväll. Jag kunde koppla av och Ellen och M hade en mysig kväll ihop. När jag tassade in i sovrummet vid halv ett sov båda gott och tro det eller ej, men Ellen vakande inte för mat förrän vid åtta!

Lördagen bjöd på familjemys i stor skala. Bror, svägerska och brorsdotter kom upp på besök och stannade även över natten. Småkusinerna var grymt tajmade då det gäller mat, sömn och vakenhet och de verkade helt klart uppskatta varandras sällskap. Trevlig sällskap för alla inblandade och värdefullt att få så många timmar ihop.

Idag söndag har det hunnits med loppmarknad, geocaching, cafébesök, träning och tvättstuga. M gör sig redo för en arbetsvecka i Stockholm, Ellen sover och jag passar på att ladda kaffebryggaren redan ikväll (då vattnat förväntas vara avstängt hela förmiddagen imorgon).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar