lördag 2 november 2013

Baklänges

Ellen verkar inte tycka det är spännande nog att jobba sig framåt. Bakåt är tillräckligt skoj.
Förra helgens lånade gåstol är mycket uppskattad av hela familjen och Ellen är duktig på att förflytta sig bakåt med den. Ibland tar hon sig lite framåt, tittar upp och funderar varför vi blir så glada, och backar sedan bakåt igen! Gåstolen används annars mycket till att stå rakt upp. Hon ställer sig och står sedan och spanar ut över lägenheten, sätter sig och vilar och ställer sig sedan upp på nytt.


Bakåt går det även på golvet. Har börjat att ta Ellen från sin lekmatta mer och mer då jag inser att det nog är rätt svårt att förflytta sig då hon ligger på en matta. Det hårda golvet fungerar riktigt bra faktiskt och på bara några dagar har hon nu börjat att på mage förlytta sig sidledes. Och bakåt. Ännu är det inga långa sträckor men det märks tydligt att hon kan röra sig och att hon verkar fatta att det finns fördelar med att inte enbart sitta still.

Sitta bakåt gör hon såklart fortsatt även i bilen. Men, då hennes Brio Primo inte längre är tillräckligt rymlig, fick vi igår den nya stolen installerad. Ellen sitter nu kungligt i en Britax Maxway och än så länge är vi nöjda alla tre. Blir så mycket smidigare att sätta henne på plats och det finns nu utrymme både för växande ben och ytterkläder. Stolen är också mer upprätt vilket inte är någon nackdel direkt för en nyfiken liten tös.

 
Veckan har annars bjudit på besök av mina föräldrar, Skypedejt med svägerska och gudbarn samt besök hos svärfar och hans I. Imorgon blir det smörgåstårta hos svärmor och S. Härligt att ha familjen så pass nära och ha möjlighet till mer eller mindre spontana besök.

Min förkylning har givetvis gått över även till lillan. Sömnen är sämre, matlusten sådär och näsan snorig. Blir det ingen förbättring till imorgon blir det till att hoppas över babysimmet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar