onsdag 29 maj 2013

Att längta tills hon vaknar, att önska att hon ska somna.

Hon är så söt när hon sover och oftast sover hon gott. Och trots att man VET att hon behöver sin sömn kan man inte undvika att ibland önska att hon bara ska vakna så man får umgås igen.

Samtidigt är det bara att erkänna att ibland vill man inget hellre än att hon bara ska somna. Man kan se (och veta) att hon verkligen behöver somna, eller man önskar att få gå iväg och ta son egen dusch och veta att hon lyckligt ovetande sover gott. Ja, det är inte alltid vi får ihop det men nog lyckas vi ändå rätt bra. Kanske är jag för snabb att ta upp henne i famnen när hon gråter och kanske borde hon lära sig att somna i sitt näste istället för i famnen eller vagnen... men det är ju så mysigt!

Vår lilla fröken utvecklas varje dag och det börjar nu bli lite utmaning för mamman att hålla henne stimulerad då hon är vaken. Vi går från knä till golvet till babysitter till famnen... sen lite sömn, mat och om igen!
 
Jag gillar BVC och vår Caritha. Jag fattar såklart att BVC-sköterskor är gulliga mot alla barn och att de kan berömma vilket litet barn som helst. Ändå kan man inte låta bli att bli stolt då man får höra att Ellen är så duktig då hon redan fäster blicken intensivt och att hon är stark i sina ben.
 
Benen är för övrigt sådär riktigt gosiga med många veck och bebishull. Dagens siffror då vår lilla bubbla är 2 veckor och 5 dagar gammal: 4500 gram tung och 55,4 cm lång. Hon ligger således proportionerligt kvar på ca +1,2 sd i vikt och +1,8 sd i längd! Och vi kan väl återigen konstatera att hon inte är lik sin mor till längden, för hon har minsann aldrig legat över medelkurvan i längd!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar